Hulpverlening na uitzending EO Mensjesrechten over pesten

EO Mensjesrechten over pesten foto EO

Op zondag 3 februari wordt om 19:25 uur de documentaire #pestverhaal uitgezonden bij het EO-programma Mensjesrechten op NPO 3. Na de uitzending kunnen (jonge) kijkers chatten met hoofdrolspeler Rosalie (13 jaar), documentairemaker Eef Hilgers en redacteuren van de EO. Voor hulpvragen rond pesten verwijst de EO naar de hulpverlening van MIND Korrelatie.

EO: "Wat als je gecyberpest wordt? Voor Rosalie heeft het pesten serieuze gevolgen: leeftijdsgenootjes vertrouwt ze niet meer en ze heeft geen vrienden. Zelfs in haar eigen slaapkamer voelde ze zich niet meer veilig, want hier kreeg ze berichtjes als: 'Je bent niets waard'. In deze documentaire volgen we Rosalie mee online en hopelijk kan de digitale wereld hiermee veranderen van 'monster' in 'maatje'." Meer informatie over de uitzending is te vinden via de website van Mensjesrechten.

Jonge kijkers wordt gewezen op de mogelijkheid om van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:30 uur anoniem te chatten of appen met een hulpverlener van MIND Korrelatie. Maar ook ouders kunnen bij MIND Korrelatie terecht voor hulp en advies als hun kind wordt gepest. Ook volwassenen die worden of werden gepest kunnen met onze hulpverleners spreken via telefoon, chat, app en mail: www.mindkorrelatie.nl.

Meer informatie over pesten is te vinden op https://mindkorrelatie.nl/onderwerpen/pesten