Proef Eenzaamheid, vanaf 23 oktober bij de EO

Sharon foto EO

Vanaf woensdag 23 oktober zendt de EO op NPO1 de serie Proef Eenzaamheid uit, een zesdelige serie waarin mensen die zich niet eenzaam voelen een week lang de plaats innemen van anderen die zich wel zo voelen. In de eerste aflevering bijvoorbeeld, ondervindt Sharon hoe het is om het leven te leiden van Annick, die zich erg eenzaam voelt omdat ze vroeger buitengesloten en gepest werd door klasgenoten. Ze had jarenlang geen vrienden, ontwikkelde PTSS en borderline en ging zichzelf beschadigen. De EO verwijst op haar website naar de hulpverlening van MIND Korrelatie.

De EO: “Een week lang afgezonderd van de buitenwereld, terwijl je eigenlijk een rijk sociaal leven hebt. Hoe is dat? In het EO-programma ‘Proef Eenzaamheid’ leven zes personen een week lang het leven van een leeftijdsgenoot die zich eenzaam voelt. Terwijl de ene persoon eenzaamheid ervaart, bezoekt EO-presentator Bert van Leeuwen de eenzame persoon om het verhaal achter de eenzaamheid te ontdekken. Aan het eind van de aflevering ontmoet de deelnemer de persoon wiens leven hij/zij een week heeft geleefd. Is het de deelnemer gelukt om zeven dagen compleet afgezonderd te verblijven in een huis?” Lees hier het hele persbericht over het programma.

Hulp bij MIND Korrelatie

De hulpverleners van MIND Korrelatie zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 18 uur. Kijkers kunnen met een hulpverlener chatten, appen, mailen of bellen over PTSS, borderline, zelfbeschadiging, eenzaamheid en andere psychische problemen. De EO verwijst na de eerste aflevering ook naar 113 Zelfmoordpreventie, omdat Annick in deze uitzending vertelt over haar suïcidepoging.  

Proef Eenzaamheid, vanaf woensdag 23 oktober, 6 afleveringen om 22.20 uur op NPO 1.

Meer nieuws