Niks aan de Hand: opvang MIND Korrelatie na docu seksueel misbruik

Niks aan de hand foto BNNVARA

Op maandag 28 oktober zendt BNNVARA de documentaire Niks aan de Hand uit, over Miranda (47) die als jong meisje bijna 10 jaar lang werd misbruikt door haar neef. Ze vertelt in deze documentaire voor het eerst uitvoerig over dit misbruik en gaat in gesprek met haar neef over welke impact het misbruik op haar heeft gehad en nog steeds heeft. BNNVARA verwijst na de uitzending naar de hulpverlening van MIND Korrelatie. Hulpverleners van MIND Korrelatie zitten direct na de uitzending klaar voor hulp aan kijkers die ook te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik.
 
BNNVARA: “Van haar 4e tot haar 13e jaar werd Miranda (47) seksueel misbruikt door haar tien jaar oudere neef. Met grote regelmaat nam hij haar mee naar het bos waar hij haar misbruikte. In de 2Doc: ‘Niks aan de Hand’ vertelt Miranda hoe ze als kind het misbruik kon doorstaan, hoe en waarom ze het voor iedereen verborgen hield en op welke manieren het ruim 30 jaar later haar leven beheerst. In de documentaire is te zien hoe Miranda de ultieme confrontatie aangaat met de dader, haar neef. Zij stelt hem de vragen waar ze al die jaren mee heeft rondgelopen, in de hoop antwoorden te krijgen die haar verder helpen.”

Kinderen dit lot besparen

Regisseur Heleen Minderaa: “In Niks aan de Hand probeer ik het buitengewoon complexe web te laten zien waarin alle betrokkenen van seksueel misbruik vastzitten. Niet alleen de dader en het slachtoffer, maar ook de mensen eromheen. Ik hoop dat deze documentaire zal bijdragen aan inzichten die nodig zijn om kinderen dit lot te besparen.”

Niet alleen direct na de uitzending, maar ook op werkdagen tussen 9 en 18 uur kunnen mensen die zelf te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik en zich wellicht in het verhaal van Miranda herkennen, hulp vinden bij MIND Korrelatie. Kijkers kunnen direct na de uitzending bellen met MIND Korrelatie en tijdens werkdagen kunnen zij bellen, chatten, appen of mailen met een hulpverlener.

De 2Doc: ‘Niks aan de Hand’ is op maandag 28 oktober om 20.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Meer nieuws