Onze hulpverlening
- Onze hulp is anoniem en gratis
- Je hebt contact met een professionele hulpverlener
- Wij bieden informatie, advies en (indien van toepassing) doorverwijzing naar een andere organisatie.
- Het contact dat je met ons hebt is eenmalig, tenzij de hulpverlener het nodig vindt dat er nog een vervolggesprek noodzakelijk is. Dan zal je nog één of meerdere vervolggesprekken aangeboden worden.
- Ons uitgangspunt is wederzijds respect en rekening houden met elkaars grenzen.
- Wij gaan er vanuit dat je voor het voeren van een gesprek met een van onze hulpverleners al je aandacht nodig hebt. Vanwege de aard van de gesprekken is het lastig om je tegelijkertijd te concentreren op het verkeer. Omwille van jouw veiligheid en die van je medeweggebruikers gaan onze hulpverleners daarom niet met je in gesprek terwijl je een voertuig bestuurt.
- MIND Korrelatie heeft helaas geen tijd en ruimte om op verzoeken van studenten of scholieren in te gaan voor een interview of voor medewerking aan een onderzoek of opdracht.
Er zijn geen resultaten gevonden. Controleer de spelling of probeer een andere zoekterm.
Werkwijze per kanaal
- Iedereen kan hier vragen stellen of over zijn/haar problemen praten.
- Indien er geen hulpverlener beschikbaar is kom je in een wachtrij.
- Het is niet de bedoeling om vaker per dag een gesprek met ons te beginnen en/of steeds dezelfde vraag te stellen.
- De hulpverlener kan jou na een gesprek uitnodigen om op een later moment opnieuw contact te zoeken, maar het is niet de bedoeling dat je binnen een week weer contact met ons zoekt via de chat/WhatsApp.
- Voordat je een chat/WhatsApp gesprek begint wordt er een aantal gegevens gevraagd waarvan het onderwerp en de vraag die je daarbij hebt verplicht zijn. Wij kunnen er zo voor zorgen dat je bij de juiste hulpverlener komt. Het invullen van de andere gegevens is niet verplicht, maar kan wel helpen om de chat beter laten verlopen.
- Je IP-adres kan voor ons zichtbaar zijn. Gevoerde chats worden tijdelijk opgeslagen en na een periode van vier maanden gewist.
- Zie voor verdere informatie ons privacy statement.
- Wanneer je je niet aan de regels en afspraken houdt kan je de toegang tot de chat/WhatsApp ontzegd worden.
Aanvullende werkwijze WhatsApp:
- Onze hulpverlener ziet je WhatsApp-naam en telefoonnummer.
- Om te voorkomen dat anderen (huisgenoten, familieleden, etc) je telefoon kunnen lezen, raden we je aan de push notificaties uit te zetten.
- Het kan soms even duren voor je (weer) een reactie krijgt in de WhatsApp. Wil je liever een aaneengesloten gesprek, dan werkt een chat of telefoongesprek het best.
- Als je MIND Korrelatie een e-mail stuurt, vermeld daar dan ook in wat de (hulp)vraag is die je wilt stellen aan een hulpverlener van MIND Korrelatie. Zonder een dergelijke vraag is het voor de hulpverlener lastig om op je e-mail in te gaan en je een passende reactie te geven. Jouw hulpvraag geeft richting aan het advies dat je van ons krijgt.
- Wij vragen je ook om de tekst van je e-mail tot maximaal 250 woorden ofwel ½ A4-tje te beperken.
- Mocht je merken dat het niet lukt om een hulpvraag te formuleren en/of je te beperken tot het maximale aantal woorden, dan is e-mail waarschijnlijk geen geschikt medium om contact met ons op te nemen. In die situatie raden wij je aan ons te benaderen via telefoon, chat of WhatsApp.
Hoe stel je een goede hulpvraag?
Hulp vragen kan best lastig zijn. Omdat je je schaamt, je niet weet waar je terecht kan, of omdat je niet zo goed weet waar je hulp bij nodig hebt. Wij helpen je graag een goede hulpvraag te stellen, zodat je beter en sneller geholpen wordt.
Er zijn geen resultaten gevonden. Controleer de spelling of probeer een andere zoekterm.
Wil je naar een huisarts of een andere professional omdat je psychische klachten hebt, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? De hulpverleners van MIND Korrelatie helpen je graag om samen de juiste hulpvraag te bedenken. De maatschappelijk werkers en psychologen van MIND Korrelatie kennen het werkveld en weten met welke vragen je bij wie terecht kunt.
Wil je van de hulpverleners van MIND hulp of advies? Dan kan het helpen om alvast over de volgende dingen na te denken en ze te benoemen in het gesprek:
- Beschrijf kort wat de situatie is: Met een aantal zinnen kun je vaak al je situatie schetsen. Mochten de hulpverleners meer informatie nodig hebben, dan stellen ze je gerichte vragen.
- Zeg waar je precies hulp van MIND Korrelatie bij nodig hebt. Bijvoorbeeld:
- Je hebt bepaalde klachten en wilt graag weten wat er aan de hand is.
- Het gaat niet goed met een naaste en je wilt weten hoe je die persoon het beste kan helpen.
- Je zit niet lekker in je vel en je bent op zoek naar tips hoe je daarmee om kan gaan.
- Je hebt al een behandeling voor je klachten gehad, maar je hebt een terugval. Hoe kan je zorgen dat je weer sneller op de rit bent?
- Je weet niet zo goed waar je terecht kunt met je hulpvraag.
Hoe groot of klein je probleem ook is, bij ons kun je terecht! We helpen je graag verder.