Hulp bij huwelijksproblemen

Vrouw man relatieproblemen Pixabay - relatieproblemen

Een huwelijk zonder huwelijksproblemen bestaat niet. Deze hoeven dus ook niet direct een reden te zijn tot scheiden. Het is wel belangrijk dat de huwelijksproblemen niet blijvend de overhand krijgen. 

Vaak is het moeilijk samen tot een oplossing voor de huwelijksproblemen te komen. Dan kun je samen met een therapeut onderzoeken of je wensen en verlangens nog voldoende overeenkomen. 

  • Met de hulp van een professional kun je onderliggende patronen en de wirwar van emoties en gedachten ontrafelen. Hierdoor kan je relatie uit een negatieve spiraal komen. 
  • Als jullie beiden bereid zijn te ‘vechten’ voor jullie relatie, realiseer je beiden dan dat dit tijd, energie en doorzettingsvermogen vereist. 
  • Maak beiden kenbaar wat je graag zou willen – en onderhandel daar samen over. 
  • Bepaal voor jezelf wat je minimaal nodig hebt om deze relatie voort te zetten. Kan jouw partner je dit geven? De ideale situatie bestaat niet; compromissen sluiten is een belangrijk onderdeel van iedere relatie. Wees realistisch in je verwachtingen. 
  • Lees meer over relatieproblemen en mogelijke oplossingen om negatieve patronen te doorbreken.
  • Af en toe is het goed om jezelf een spiegel voor te houden. Met reflecteren vergroot je het inzicht in jezelf waardoor je je eigen gedrag kunt bijsturen of verbeteren. Reflectietips vindt je onder zelfreflectie

(Anoniem) contact met een hulpverlener?

Neem contact op met MIND Korrelatie voor adviezen, tips en eventueel doorverwijzing naar passende hulp.