#trueselfie weken: True Selfie

True Selfie

Jongeren maken depressies bespreekbaar in True Selfie

BNNVARA zendt tijdens de #trueselfie weken een programma uit over jonge mensen die leven met psychische problemen, zoals gedachten aan zelfdoding, paniekaanvallen of depressies. In True Selfie filmen de jongeren met een selfiestick drie maanden lang hun eigen leven; open en eerlijk, zonder tussenkomst van een cameraploeg of regisseur. MIND Korrelatie verzorgt live opvang na iedere aflevering.

De serie volgt acht jonge mensen die de stap willen maken naar een positiever zelfbeeld. Zij filmen zichzelf op de meest kwetsbare momenten, ook de momenten die ze normaal angstvallig verborgen houden. De jongeren Leon, Madelief, Hillel, Zoë, Lars, Bryan, Arianne en Luna laten hun ongefilterde leven zien.

Psycholoog
De acht hoofdpersonen staan er in het programma niet alleen voor. Eens per week komen ze bij elkaar om onder leiding van psycholoog Erik Jongman met elkaar in gesprek te gaan. Zo leren zij om te gaan met hun psychische obstakels zoals onzekerheid, somberheid, posttraumatische-stressstoornis, negatieve en depressieve gedachten, paniekaanvallen en misofonie.

Gepest
In de eerste aflevering maken we onder andere kennis met Leon (20). Zijn leven lijkt op social media fantastisch met meer dan 1.000 vrienden en de stoerste uitgaansfoto’s. In werkelijkheid zit Leon al jaren niet meer lekker in z’n vel: hij kampt met een burn-out en blowt dagelijks om de nare emoties van zijn pestverleden te kunnen onderdrukken. "Dag in en dag uit krijg je te horen dat je niets bent. En dat jaren lang, dan word je gek. Je wordt helemaal gek."

True Selfie
True Selfie is onderdeel van de #TrueSelfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken. In Nederland worstelt één op de 1 jongeren tussen de 18 en 24 met depressies. Zelfdoding is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1. Niet alleen na iedere aflevering van True Selfie, maar ook iedere werkdag van 9-18 uur kun je hulp zoeken bij MIND Korrelatie.

True Selfie is vanaf 10 april iedere dinsdag om 21.55 uur te zien op NPO 3.

 

Meer nieuws