#trueselfie weken: Tweestrijd

csm_TS-Remy___Erik_44a299eed2

Tweestrijd: bijzondere ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Wat gebeurt er als een terminaal zieke en een suïcidale jongere elkaar ontmoeten? De één gaat dood omdat zijn lichaam het opgeeft, voor de ander is de dood een mogelijke uitweg voor een leven dat hij niet meer wil. In het documentaire-drieluik Tweestrijd worden twee jongvolwassenen aan elkaar verbonden. Zij trekken een jaar samen op om elkaar beter te leren kennen. Zij verkennen elkaars perspectief op leven en dood. Begrijpen zij elkaar? En hebben zij elkaar iets bieden? Tweestrijd wordt op woensdag 11, 18 en 25 april om 21.38 uur uitgezonden bij de EO op NPO 3. Na iedere aflevering wordt verwezen naar 113 Zelfmoordpreventie.

Erik en Remy, Charissa en Dorien en Sander en Rosan delen hun persoonlijke levensverhaal met interviewer Johan Eikelboom en met elkaar. Zo ontstaan indringende, ontroerende en confronterende gesprekken over een van de grootste taboes in onze samenleving: zelfdoding.

Zelfdoding onder jongeren is een groot maatschappelijk probleem. De rauwe werkelijkheid is dat één op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt met depressie en zelfmoordgedachten. Zelfmoord is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1. Met Tweestrijd willen de makers en de deelnemers meer begrip creëren voor ernstige depressie en het onderwerp zelfmoord bespreekbaar maken, voor mensen die aan depressie lijden én voor de mensen in hun omgeving.

Tweestrijd, vanaf woensdag 11 april bij de EO op NPO 3.

NB Wil je praten over (ongeneeslijk) ziek zijn, over depressie, of heb je een naaste verloren aan een ziekte of zelfdoding? Dan kun je ook contact opnemen met MIND Korrelatie.

Meer nieuws