Erectieproblemen

Man bij het water staren Pexels - erectieproblemen

Wat zijn erectieproblemen?

Geen erectie krijgen overkomt iedere man wel eens, dit is normaal en gebeurt zo nu en dan. Vaak zijn vermoeidheid of stress de oorzaak. Maar als het jou of je partner hindert in jullie seksuele relatie doordat het je/jullie onzeker maakt, dan is het zinvol om hier hulp bij te zoeken. Mogelijk is er sprake van een erectieprobleem. Ook wel impotentie genoemd.

Wat is een erectie?

Er is sprake van een erectie wanneer er bloed stroomt naar de penis, zodat deze stijf wordt. De penis wordt hierdoor groter en harder. Een erectie ontstaat bij seksuele opwinding. Maar het stijf worden van de penis kan ook gebeuren als je geen zin hebt in seks. Bijvoorbeeld wanneer je wakker wordt. 

Wat zijn de gevolgen van een erectieprobleem?

Mannen met erectieproblemen vermijden soms seks om teleurstelling te voorkomen. Iedere partner kan weer anders reageren op een man met erectieproblemen:

  • Sommigen reageren begripvol en proberen samen een oplossing te zoeken. 
  • Anderen denken dat ze niet meer aantrekkelijk genoeg zijn.
  • Weer anderen zijn vooral teleurgesteld of boos

Wat zijn de oorzaken van erectieproblemen?

De oorzaak van impotentie is vaak een combinatie van lichamelijke en psychische oorzaken.  

Bijvoorbeeld:  

Hulp bij erectieproblemen

Als je erectieproblemen hebt vind je het misschien moeilijk om hierover te praten. Toch is dit de eerste stap om met het probleem om te gaan, zowel voor jezelf als je partner. 

Heb jij zelf last van erectieproblemen of je partner? Neem gerust contact op met de psychologen en maatschappelijk werkers van MIND Korrelatie. Wij bieden je hulp en advies, toegespitst op je persoonlijke situatie. Geheel anoniem en gratis.  Je kunt bellen, mailen, WhatsAppen en chatten.