#trueselfie weken: Deprestival

Deprestival

Als afsluiting van de True Selfie-weken presenteren Jan Kooijman en Tess Milne samen met KRO-NCRV het Deprestival. Een thema-avond over depressie, burn-out en angststoornissen onder jongeren, met unieke optredens van onder meer Roos Blufpand en The Voice-winnaar Jim van der Zee, die een nieuw nummer schreef speciaal voor een zwaar depressief meisje. MIND Korrelatie verzorgt live chatopvang na de uitzending, voor kijkers die zelf ook willen praten over hun psychische problemen.

Verder: psychiater Christiaan Vinkers (37) over de zin en onzin van antidepressiva, het verhaal van de prijswinnende fotografe Laura Hospes (23) en het antwoord op de vraag: kun je je weer vrolijk eten? In de intieme en vrolijke omgeving van een grote spiegeltent vertellen topsporters en andere BN’ers over de moeilijkste periodes van hun leven en laten ze zien dat een depressie, burn-out of angststoornis niets te maken heeft met succes (of het gebrek daaraan) en iedereen kan overkomen.

Let op! Je kunt je nog als publiek opgeven via www.kro-ncrv.nl/nieuws/kom-jij-ook-naar-het-deprestival

Contact met een hulpverlener

Het Deprestival maakt onderdeel uit van de #trueselfie weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken. Direct na de uitzending kun je chatten met een van de hulpverleners van MIND Korrelatie wanneer je behoefte hebt aan hulp en advies.  

Het Deprestival wordt uitgezonden op maandag 7 mei om 20:30 uur op NPO 3. #trueselfie

 

Meer nieuws