MIND Korrelatie partner van Week van de Overgang

Vrouw in de overgang aan het werk Pixabay

Veel vrouwen krijgen rond hun 45e klachten die ze niet herkennen, laat staan dat ze een behandeling hiervoor krijgen. Deze klachten kunnen te maken hebben met de overgang.

Klachten overgang onvoldoende herkend

Uit onderzoek dat in 2017 uitgevoerd werd door studenten Toegepaste Psychologie van de Leidse Hogeschool in samenwerking met de FeM-poli blijkt dat de meerderheid van de ondervraagde vrouwen onvoldoende kennis heeft over de overgang. Reden voor MIND Korrelatie om zich als partner aan te sluiten bij de Week van de Overgang, die plaatsvindt van 9 tot en met 15 april.
 
MIND Korrelatie krijgt regelmatig hulpvragen van vrouwen over de overgang. Uit onderzoek blijkt dat bijna eenderde van de vrouwen in de overgang last krijgt van stemmingsklachten (angst- en paniekaanvallen, spanningsklachten, kort lontje, depressie). Een klein aantal, zo'n 3-5%, krijgt zoveel klachten, dat het hun leven ontwricht. Meer dan 12% van de vrouwen in de overgangsleeftijd gebruikt antidepressiva.

Hulp bij overgangsklachten

Het is belangrijk dat deze vrouwen tijdig en goed geholpen worden, zodat ze weten wat er met ze aan de hand is en ze eerder aan de bel kunnen trekken voor goede en persoonlijke hulp.
 
Op donderdag 12 april organiseert MIND een lezing over werkende vrouwen en de overgang in het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort. Geïnteresseerden uit Amersfoort zijn hiervoor uitgenodigd.

Weten wat de Week van de Overgang inhoudt en welke activiteiten er nog meer worden georganiseerd? Lees het op www.weekvandeovergang.nl.

Behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen.