Tygo in de GHB

Programma Tygo in de GHB. Foto: EO

De EO zendt vanaf maandag 26 november de vierdelige serie Tygo in de GHB uit, waarin Tygo Gernandt jongeren volgt die GHB gebruiken of er zelfs verslaafd aan zijn. De EO verwijst kijkers voor hulp naar de bereikbaarheidstijden van MIND Korrelatie (maandag-vrijdag van 9-18 uur). 

​EO: "Tygo ontmoet 'recreatieve' GHB-gebruikers en de 28-jarige Junita die al jaren ernstig verslaafd is aan GHB. Hij loopt mee met wijkagent Fred die in Sint Willebrord, ook wel 'rolluikcity' genoemd, een vast rondje langs hardnekkig verslaafde jongeren loopt. Het afkicken van GHB blijkt erg lastig, omdat 'ruiken nou eenmaal doet gebruiken', volgens Fred. Tygo ontmoet ook Kevin die in een safe house zit, waar hij van de GHB probeert af te kicken. Dit lukt slechts 30% van de jongeren, omdat ze na tijdelijk clean te zijn geweest vaak weer in hun 'vertrouwde' (gebruikers)omgeving terechtkomen. Houd dan je rug maar eens recht."

Tygo in de GHB wordt vanaf maandag 26 november 4 weken lang uitgezonden door de EO op NPO3. Het programma begint om 21:20 uur. Meer informatie en terugkijken: www.npo3.nl/tygo-in-de-ghb/VPWON_1290745.

Wil jij praten met een hulpverlener van MIND Korrelatie over verslaving? Klik dan op de button hieronder.