28 februari: Tijd voor MAX over huiselijk geweld

huiselijk geweld mishandeling Pixabay.jpg - huiselijk geweld

Op donderdag 28 februari 2019 verzorgt MIND Korrelatie live opvang na een item in Tijd voor MAX over huiselijk geweld. In de uitzending wordt een vrouw geïnterviewd die door haar partner mishandeld werd. Inmiddels is de relatie verbroken en de vrouw is erover gaan praten en heeft onder meer psychische behandeling gezocht. Zij vindt het heel belangrijk om anderen (vrouw én man) in dezelfde situatie op te roepen: praat erover, het helpt echt!

De hulpverleners van MIND Korrelatie bieden kijkers die gelegenheid om te praten. De hulpverlening is anoniem en laagdrempelig en kan mensen helpen om hun verhaal te doen en hulp te zoeken. Huiselijk geweld en seksueel geweld staan al heel lang in de top 5 van onderwerpen waarover mensen hulp zoeken bij MIND Korrelatie. Ook wij vinden het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken als mensen in een dergelijke situatie zitten, zeker als er ook kinderen en/of huisdieren in het spel zijn en hieronder lijden.

MIND Korrelatie en Tijd voor MAX

MIND Korrelatie werkt vaker samen met Tijd voor MAX als zij een item hebben over psychische en/of psychosociale problemen die veel emoties bij de kijkers kunnen oproepen. Zo verzorgden we eerder live opvang na items over depressie en zelfdoding, seksueel geweld en kindermishandeling.

Tijd voor MAX wordt donderdag 28 februari om 17:10 uur uitgezonden bij Omroep MAX op NPO 1. Het item over huiselijk geweld komt ongeveer halverwege de uitzending. De uitzending wordt herhaald op vrijdag 1 maart om 10:15 uur NPO 1.