MIND Korrelatie zoekt hulpverleners (oproepkrachten)

MIND Korrelatie is op zoek naar enthousiaste hulpverleners die beschikbaar zijn op oproepbasis. 

Organisatie

MIND Korrelatie is een landelijke organisatie. Vanuit ons kantoor in Amersfoort bieden we al meer dan 50 jaar anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online.

Bij MIND Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. We luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp.

De deskundige en ervaren hulpverleners werken volgens geldende standaarden en richtlijnen voor zorgvuldige en professionele hulpverlening. MIND is een initiatief van voormalig Fonds Psychische Gezondheid, MIND Korrelatie en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

Functieomschrijving

In de functie van hulpverlener informeer, adviseer en motiveer je en bied je hulp aan cliënten die contact opnemen met MIND Korrelatie, zodat deze zelf verdere stappen kunnen ondernemen om zijn/haar problemen op te lossen. Je werkt op oproepbasis, met een gemiddelde van ca. 1 dag per week (verdeeld over verschillende dagen van de week), binnen de openingstijden van de hulplijn (ma t/m vr 09:00-18:00 uur). Dit vereist een beschikbaarheid van ongeveer 4 vrije dagdelen per week. Aan de hulplijn behandel je vragen van cliënten die via telefoon, e-mail, chat of WhatsApp binnenkomen. Vanwege de samenwerking met de Publieke Omroep wordt regelmatig van je verwacht je functie te vervullen buiten de reguliere openingstijden. Daarnaast vindt er 2x per jaar een teamoverleg en intervisie plaats in de avonduren. vragen van cliënten die via telefoon, e-mail, chat of WhatsApp binnenkomen.

Medewerkers van MIND Korrelatie zijn snel inzetbaar en zeer ervaren in het beantwoorden van vragen die binnenkomen per telefoon en/of online. De beschikbare tijd per hulpvraag is beperkt en geeft tijdsdruk. Het werkaanbod wisselt van week tot week.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding Psychologie (HBO/WO), SPV, Maatschappelijk Werk of vergelijkbaar. Voor alle opleidingen is het een vereiste dat je, naast aantoonbare kennis van de DSM-5, recente ervaring (min. 3 jaar) met psychopathologie hebt in een professionele setting. De werkzaamheden moeten direct te maken hebben gehad met de hulpverlening aan de cliënt, waarbij de cliënt als primaire hulpvraag aandacht vraagt voor zijn psychische en psychiatrische problematiek.
 • Je bent bekend met de sociale kaart en hebt kennis van het hulpverleningsgebied zorg en welzijn.
 • Ervaring op het terrein van psychosociale hulpverlening, ontwikkelingspsychologie, opvoedproblemen en/of een andere hulplijn is een pre.
 • Kernwoorden die bij deze functie horen zijn: goede sociale vaardigheden, generalist, zelfstandigheid, integriteit en flexibiliteit.
 • Je bent communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk).
 • Je beschikt over de vaardigheid om te werken met moderne, digitale communicatievormen (chat, WhatsApp en mail) en je bent in staat om snel te switchen tussen deze kanalen.
 • Je bent bereid mee te werken aan opvangen voor de Publieke Omroep buiten de reguliere openingstijden.
 • Je bent een teamplayer.
 • Je bent bereid mee te doen aan deskundigheidsbevordering.

Arbeidsvoorwaarden

 • Inschaling conform CAO Welzijn schaal 8 (maximaal € 3.624,-) bij een 36-urige werkweek, vermeerderd met een individueel keuzebudget (IKB). Dit IKB is o.a. opgebouwd uit vakantietoeslag van 8%, eindejaarsuitkering van 8,3% en de waarde van 26 bovenwettelijke uren.
 • In eerste instantie bieden wij een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Wij bieden een uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving met kansen tot persoonlijke groei.
 • Standplaats: Amersfoort (naast het station)

Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met Gemma de Vetter, teammanager Team Hulpverlening, Informatie en Advies, telefoon 033 – 422 01 16.

Stuur je brief met motivatie en CV naar gemma.devetter@wijzijnmind.nl

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.