MIND Korrelatie zoekt hulpverleners

Voor 20 - 32 uur per week

I.v.m. een opdracht voor het Ministerie van VWS zijn wij per 15 september 2020 op zoek naar 6 enthousiaste collega’s in de functie van hulpverlener.

Organisatie

MIND Korrelatie is onderdeel van MIND en houdt zich bezig met anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp aan iedereen die hierom vraagt. De hulpverlening gaat telefonisch of online.

Bij MIND Korrelatie werken deskundige en ervaren psychologen en maatschappelijk werkers. Zij luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp. De hulpverleners werken volgens geldende standaarden en richtlijnen voor zorgvuldige en professionele hulpverlening.

Wat ga je doen

Je informeert, adviseert en motiveert en biedt hulp aan cliënten die contact opnemen met MIND Korrelatie, zodat deze zelf verdere stappen kunnen ondernemen om zijn/haar problemen op te lossen. Aan de hulplijn behandel je vragen van cliënten die via telefoon, e-mail, chat of WhatsApp binnenkomen. Vanwege de samenwerking met de Publieke Omroep wordt regelmatig van je verwacht je functie te vervullen buiten de reguliere openingstijden.

Medewerkers van MIND Korrelatie zijn snel inzetbaar en zeer ervaren in het beantwoorden van vragen die binnenkomen per telefoon en/of online. De beschikbare tijd per hulpvraag is beperkt en geeft tijdsdruk. Het werkaanbod wisselt van week tot week.

Wat vragen wij

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding Psychologie (HBO/WO), SPV, Maatschappelijk Werk of vergelijkbaar. Voor alle opleidingen is het een vereiste dat je, naast aantoonbare kennis van de DSM-5, recente ervaring (min. 1 jaar) met psychopathologie hebt in een professionele setting. De werkzaamheden moeten direct te maken hebben gehad met de hulpverlening aan de cliënt, waarbij de cliënt als primaire hulpvraag aandacht vraagt voor zijn psychische en psychiatrische problematiek.
 • Je werkt binnen de openingstijden van de hulplijn (ma t/m vr 09:00-21:00 uur), waarvan minimaal 2 avonden per week van 18.00 tot 21.00 uur.
 • Je bent bekend met de sociale kaart en hebt kennis van het hulpverleningsgebied zorg en welzijn.
 • Je hebt ervaring op het terrein van psychosociale hulpverlening, ontwikkelingspsychologie, opvoedproblemen en/of een andere hulplijn is een pre.
 • Je bent communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk).
 • Je beschikt over de vaardigheid om te werken met moderne, digitale communicatievormen (chat, WhatsApp en mail) en je bent in staat om snel te switchen tussen deze kanalen.
 • Je bent bereid mee te werken aan opvangen voor de Publieke Omroep buiten de genoemde openingstijden.
 • Je bent een teamplayer.
 • Je bent bereid mee te doen aan deskundigheidsbevordering.
 • Kernwoorden die bij deze functie horen zijn: goede sociale vaardigheden, generalist, zelfstandigheid, integriteit en flexibiliteit.
 • I.v.m. de basistraining ben je in ieder geval beschikbaar op dinsdag 15 en 22 september 2020.

Wat bieden wij

 • Inschaling conform CAO Welzijn schaal 9 (maximaal € 4.252) bij een 36-urige werkweek, vermeerderd met een individueel keuzebudget (IKB). Dit IKB is o.a. opgebouwd uit vakantietoeslag van 8%, eindejaarsuitkering van 8,3% en de waarde van 26 bovenwettelijke uren.
 • In eerste instantie bieden wij een contract tot juni 2021 met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Wij bieden een uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving met kansen tot persoonlijke groei.
 • Standplaats: Amersfoort (naast het Centraal Station).

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatie met een heldere motivatie en cv uiterlijk op 5 april 2020 naar de afdeling P&O van MIND via vacature@wijzijnmind.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 en 15 april (1e gesprek) en 20 en 21 april (2e gesprek).

Informatie

Wil je eerst meer informatie, bel of mail naar Gemma de Vetter, teammanager Team Hulpverlening, Informatie en Advies, telefoon 033 – 422 01 16, email: gemma.devetter@wijzijnmind.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.