Scheiden

Scheiden-Pexels-Cottonbro-studio

Wat is scheiden?

Scheiden betekent een punt zetten achter een relatie. Een echtscheiding is een ingrijpend proces, dat veel emoties oproept. Het kan lang duren voordat de ex-partners echt afstand hebben genomen en een nieuw leven hebben opgebouwd. Voor het gevoel maakt het daarbij niets uit of zij getrouwd waren of samenwoonden. 

De echtscheiding zelf is één van de moeilijkste fasen in het proces. Deze verloopt vaak moeizaam. Aan de ene kant ben je allebei zeer emotioneel en maak je elkaar verwijten. Misschien voer je zelfs strijd. Aan de andere kant moeten er belangrijke afspraken gemaakt worden. Bijvoorbeeld over de zorg voor de kinderen, de verdeling van bezittingen en alimentatie. Een advocaat of  mediator kan hierin bemiddelen. 

Als er bij de echtscheiding kinderen zijn betrokken, maakt dat de situatie gecompliceerder. Je houdt, als ex-partners, na de scheiding nog contact met elkaar vanwege de zorg voor de kinderen. Je blijft altijd als ouders van de kinderen met elkaar verbonden. Bij de echtscheiding beëindig je je rol van levenspartners, maar niet je rol als ouderpaar. Het is belangrijk dat beide ouders zich verdiepen in de gevolgen van echtscheiding voor kinderen en dat je je realiseert dat je altijd beiden de ouders van je kinderen blijft. Na een echtscheiding kunnen betrokkenen te maken krijgen met samengestelde gezinnen

Hulp en adviezen

MIND Korrelatie kan een eerste stap zijn in het onderzoeken van de vraag: scheiden of blijven? Ook geeft MIND Korrelatie advies bij de echtscheiding, als je daartoe hebt besloten. Bijvoorbeeld informatie over hoe je de echtscheiding en de hulp van een mediator in gang kunt zetten. En je kunt natuurlijk contact opnemen als je wilt praten over de emotionele aspecten van je echtscheiding.  

Tips bij relatieproblemen

Loopt jouw relatie niet lekker en ben je op zoek naar tips? Vraag de gratis flyer met tips bij ontevredenheid in je relatie aan en ontvang hem direct in je e-mailbox.