Huwelijksproblemen

Vrouw man relatieproblemen Pixabay - relatieproblemen

Wat zijn huwelijksproblemen?

Het is normaal dat er perioden zijn in je huwelijk dat het wat minder goed loopt tussen jou en je partner. Een huwelijk zonder huwelijksproblemen bestaat niet. Het wordt een probleem als ruzies zich blijven herhalen, of wanneer je steeds verder van je partner verwijderd raakt. Je zit dan vaak vast in een terugkerend patroon waar jij en je partner niet gelukkig van worden. 

Hulp bij huwelijksproblemen

Vaak is het moeilijk samen tot een oplossing voor de huwelijksproblemen te komen. De volgende tips kunnen jullie helpen:

  • Met de hulp van een professional kun je onderliggende patronen en de wirwar van emoties en gedachten ontrafelen. Hierdoor kan je relatie uit een negatieve spiraal komen. 
  • Als jullie beiden bereid zijn te ‘vechten’ voor jullie relatie, realiseer je beiden dan dat dit tijd, energie en doorzettingsvermogen vereist. 
  • Maak beiden kenbaar wat je graag zou willen – en onderhandel daar samen over. 
  • Bepaal voor jezelf wat je minimaal nodig hebt om deze relatie voort te zetten. Kan jouw partner je dit geven? De ideale situatie bestaat niet; compromissen sluiten is een belangrijk onderdeel van iedere relatie. Wees realistisch in je verwachtingen. 
  • Lees meer negatieve patronen doorbreken.
  • Af en toe is het goed om jezelf een spiegel voor te houden. Met reflecteren vergroot je het inzicht in jezelf waardoor je je eigen gedrag kunt bijsturen of verbeteren.

Hulplijn bij relatieproblemen

Je ervaart problemen in je huwelijk. En nu? De hulpverleners van MIND Korrelatie kunnen je helpen in kaart te brengen wat de volgende stap voor jou (en je partner) is. Je kunt anoniem chatten, bellen, mailen of Whatsappen.

Tips bij relatieproblemen

Loopt jouw relatie niet lekker en ben je op zoek naar tips? Vraag de gratis flyer met tips bij ontevredenheid in je relatie aan en ontvang hem direct in je e-mailbox.