MIND Korrelatie zoekt vrijwilligers

marielle

MIND Korrelatie is voortdurend op zoek naar vrijwilligers om het team uit te breiden. Verschillende vrijwilligers vertellen waarom zij het zo boeiend vinden om als hulpverlener voor MIND Korrelatie te werken:

Mariëlle, vrijwilliger bij MIND Korrelatie:

"Wat het vrijwilligerswerk bij MIND Korrelatie zo leuk maakt, is de open sfeer. Je kunt altijd, als je ergens niet uitkomt, overleggen met een collega. De verschillende leeftijden en verschillende achtergronden van de mensen in ons team maken de werkomgeving dynamisch en leuk. Je leert veel, niet alleen van collega’s, maar ook van de mensen met wie je contact hebt via de telefoon, chat, WhatsApp, of mail. Bijvoorbeeld door de zelfreflectie die mensen laten zien in een bepaalde situatie en het zelf komen met mogelijke oplossingen voor de situatie, wat ik erg interessant vind.

Verder werk je onder andere aan je gespreksvaardigheden, leer je echt goed te luisteren naar iemand en iemand te begrijpen. Je leert over allerlei organisaties in het land die hulp aanbieden. Er kunnen ook onderwerpen langskomen waar je wellicht niet eerder over gehoord hebt of minder over weet. Wat ik ondervind, is dat vooral de vraag achter de vraag begrijpen belangrijk is in een gesprek. Op deze manier kan je je zo goed mogelijk aansluiten bij iemand.

Kortom, het werken bij MIND Korrelatie is echt een aanrader!"

Meld je aan als vrijwilliger

Ben jij enthousiast geworden na het verhaal van Mariëlle? Meld je dan nu aan als vrijwilliger bij MIND Korrelatie:

Meer nieuws