#trueselfie weken: In het Hoofd van mijn Zusje

VV_moving_stills_hand

Kende ik je? Kende ik je helemaal? Dit is wat filmmaakster Ingrid Kamerling zich afvraagt na de plotselinge dood van haar vijf jaar jongere zusje Vivian. Deze documentaire wordt op woensdag 2 mei om 21:40 uur uitgezonden op NPO 3, in het kader van de #trueselfie weken. Na de documentaire verwijst BNNVARA naar de hulpverlening van MIND Korrelatie en 113 Zelfmoordpreventie. 

Ben je als mens wel altijd jezelf? En wanneer ben je authentiek? Vivian was een jonge, mooie en veelbelovende vrouw die volop bezig was de wereld te ontdekken. Ze was zoals zoveel leeftijdgenoten op zoek naar wie ze was en naar wat zij kon bijdragen aan de wereld. In deze poëtische en tegelijkertijd rauwe documentaire kruipt de filmmaakster in het hoofd van haar zus, die op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven maakte.

De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. Een ‘coming of age’-verhaal over de zoektocht naar identiteit. De zusjes leveren elk hun eigen strijd, maar is hun strijd wel zo verschillend? Geleidelijk vervagen de grenzen tussen de zussen, tot het punt dat we ze niet meer van elkaar kunnen onderscheiden. De verbinding tussen beiden is wat uiteindelijk overblijft. In het hoofd van mijn zusje is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid.

Contact met een hulpverlener

In het hoofd van mijn zusje maakt onderdeel uit van de #trueselfie weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken. Direct na de uitzending kun je chatten met een van de hulpverleners van MIND Korrelatie wanneer je behoefte hebt aan hulp en advies.

In het Hoofd van mijn Zusje, woensdag 2 mei om 21:40 uur op NPO 3.

 

Meer nieuws