Opvang tijdens documentaire Leaving Neverland

Screenshot van de trailer van Leaving Neverland

UPDATE: tijdens en na de documentaire hebben honderden mensen gebeld, gemaild en gechat met MIND Korrelatie omdat zij zelf ervaring hebben met seksueel misbruik. Zij zochten hulp omdat zij zelf in het verleden seksueel misbruikt zijn of zich bijvoorbeeld zorgen maken om hun partner die in het verleden seksueel misbruikt is. Ze vragen zich af wat zij kunnen doen om te helpen. Ook nu nog nemen vele mensen contact op en MIND Korrelatie verwacht dat dit nog doorloopt de komende dagen. Heb jij zelf ook ervaring met seksueel misbruik? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze hulpverleners!

Op vrijdag 8 maart 2019 zendt de VPRO de veelbesproken documentaire Leaving Neverland uit, over de beschuldigingen van seksueel misbruik door Michael Jackson van twee – inmiddels volwassen – jongens. De VPRO vindt het belangrijk dat kijkers die zelf ook ervaring hebben met seksueel misbruik de gelegenheid krijgen om hierover te praten met een hulpverlener van MIND Korrelatie. Daarom wordt tijdens de 4 uur durende documentaire diverse keren verwezen naar onze hulpverlening, zodat mensen direct contact kunnen zoeken met een hulpverlener als zij geconfronteerd worden met hun eigen verleden (of heden) met misbruik.

NB Normaal gesproken verzorgt MIND Korrelatie opvang ná een programma, maar gezien de aard van de verhalen van de twee mannen en het late tijdstip vinden wij het belangrijk om kijkers al vanaf het begin van de uitzending gelegenheid te bieden hulp te zoeken.

Hulpverleners van MIND Korrelatie spreken regelmatig met hulpvragers over seksueel misbruik en seksueel geweld, of dit nu recent is gebeurd of al langere tijd geleden. We vinden het belangrijk dat mensen – hoe lang het misbruik ook geleden is – erover praten en hulp zoeken. Hoe eerder hoe beter, want als je lang wacht kunnen de psychische gevolgen van het misbruik steeds ernstiger worden en je leven negatief beïnvloeden.

Over de documentaire

VPRO: Michael Jackson is een van 's werelds meest gevierde pop-iconen. Toen in 1993 beschuldigingen van seksueel misbruik door Jackson opdoken, vonden velen het moeilijk te geloven dat The King of Pop zich schuldig kon maken aan dergelijke daden. De film vertelt het verhaal van twee jongens die beiden afzonderlijk bevriend raakten met Jackson, die hen uitnodigde in zijn unieke en wonderlijke wereld. De interviews met de nu volwassen mannen en hun families maken duidelijk hoe zij zich jarenlang lieten verblinden door de glamour en de fantasiewereld van hun idool.”

De documentaire is vrijdag 8 maart in zijn geheel vanaf 20:00 uur te zien bij de VPRO op NPO 3.

Op woensdag 13 maart wordt deel 1 herhaald om 22:35 uur op NPO 3 en op donderdag 14 maart is deel 2 vanaf 22:25 uur wederom te zien op NPO 3. MIND Korrelatie biedt dan geen live opvang, maar de VPRO verwijst naar onze reguliere bereikbaarheidstijden: maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur.

Meer nieuws