Opvang na programma Uit Coma van BNNVARA

Paul Witteman foto Merlijn Doomernik BNNVARA

Op donderdag 27 september en donderdag 4 oktober verzorgt MIND Korrelatie live opvang na het programma Uit Coma, gepresenteerd door Paul Witteman. Dit tweeluik is beide avonden om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. 

Uit het persbericht van BNNVARA: "Ieder jaar raken in Nederland tussen de 1.000 en 3.000 mensen in coma. Velen van hen komen daar niet meer uit, onder meer omdat op de intensive care vaak te snel de conclusie wordt getrokken dat de patiënt niet meer bij zal komen. Volgens de wereldvermaarde neuroloog Steven Laureys wordt er zelfs in een derde van de diagnoses ten onrechte van uitgegaan dat de patiënt vegetatief is. In het televisie-tweeluik ‘Uit coma’ onderzoekt Paul Witteman wat er de laatste jaren is veranderd aan ons begrip van wat coma is – en in het verlengde daarvan wat bewustzijn is. En wat hebben we geleerd over hoe we mensen uit coma kunnen halen?"

In het programma bezoekt Paul Witteman onder meer een revalidatiecentrum in Tilburg, waar ze met een speciaal programma ongeveer tweederde van de comapatiënten weer laten ontwaken. Deze mensen waren al opgegeven door hun artsen. In het Belgische Luik bekijkt hij hoe ze bij comapatiënten proberen om hun hersenen met elektriciteit en magnetisme weer op gang te brengen.

BNNVARA: "Opgegeven patiënten overlijden of komen in een verpleeghuis terecht. Terwijl een deel van hen wel degelijk nog dingen meekrijgt. Zij zijn wat Laureys ‘minimaal bewust’ noemt. De voetballer Appie Nouri bevindt zich in zo’n toestand. Mensen die in coma hebben gelegen, vertellen Paul over de herinneringen die zij aan die tijd hebben, en hoe het voor hen was om er weer uit te ontwaken. En Paul bezoekt familieleden van mensen die nu in coma liggen. Na de uitzendingen is MIND Korrelatie bereikbaar. Zie mindkorrelatie.nl"

Heb jij na het zien van de uitzendingen hulp nodig of heb je hetzelfde meegemaakt en wil je hierover praten? Bel dan direct na de uitzendingen naar 0900-1450, of bel, mail, chat of app op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 uur naar MIND Korrelatie.

Meer nieuws