Nationaal Stressdebat Omroep MAX verwijst naar hulpverlening MIND Korrelatie

Jonge vrouw met schaduw Pixabay

Op dinsdag 9 juli is om 20:35 uur het Nationaal Stressdebat te zien bij Omroep MAX op NPO 2: “Nederland strest. Talloze mensen gaan gebukt onder een burn-out of hebben last van stress. Reden genoeg voor Omroep MAX om er een 85 minuten durende live-uitzending aan te wijden: Het nationaal stressdebat onder leiding van Elles de Bruin en Cees Grimbergen.” Na het programma verwijst Omroep MAX naar de hulpverlening van MIND Korrelatie: onze hulpverleners zijn iedere werkdag bereikbaar van 9:00 tot 18:00 uur.

Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren.

Gezonde stress is de spanning die je voelt voor een examen, optreden, sollicitatiegesprek of andere spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren en geconcentreerd kunt werken. Zodra de spannende gebeurtenis voorbij is, neemt de spanning weer af. 

Als de stress lang duurt, is er meer tijd nodig om te herstellen. Ditzelfde geldt voor een hevige stressreactie: hoe heviger de reactie, hoe meer tijd je nodig hebt voor herstel. Ook als er veel momenten van stress zijn, is er te weinig tijd om tussendoor te herstellen. Kortom: als stress te lang aanhoudt, te vaak voorkomt en/of te groot is, is er onvoldoende gelegenheid om tussentijds te herstellen. Dan is er sprake van ongezonde stress. En dan moet je echt uitkijken, want als ongezonde stress te lang duurt, kan dit uitmonden in een burn-out. Trek dus op tijd aan de bel als je (te)veel stress ervaart en zoek meer informatie en tips op onze site of zoek (anoniem) hulp bij een van de psychologen of maatschappelijk werkers van MIND Korrelatie via www.mindkorrelatie.nl!

Lees hier een ervaringsverhaal over burn-out.

Meer nieuws