Kruispunt over (groot)ouders die hun (klein)kinderen niet mogen zien

Sandra KRO-NCRV Kruispunt over (v)echtscheiding

Op zondag 10 maart gaat de uitzending van KRO-NCRV Kruispunt over (v)echtscheidingen en het feit dat sommige ouders en grootouders hun (klein)kinderen niet meer te zien krijgen. In de uitzending worden een moeder en een oma gevolgd van verschillende families die hun (klein)kinderen niet meer zien. Zij vertellen wat dit met hen doet. Kruispunt benadrukt dat er meerdere kanten aan een verhaal zitten en vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan dit onderwerp en kijkers te verwijzen naar de hulpverlening van MIND Korrelatie. Direct na de uitzending kunnen mensen die zelf in een dergelijke situatie zitten, bang zijn voor de gevolgen van een echtscheiding of in een echtscheiding zitten hulp zoeken bij MIND Korrelatie.  

We worden regelmatig benaderd met hulpvragen van mensen die problemen ervaren door een (v)echtscheiding. De hulpverleners kunnen adviseren en kijken samen met de hulpvrager wat zij of hij kan doen om de situatie te verbeteren. Indien nodig verwijst MIND Korrelatie door naar gespecialiseerde hulpverlening.  

Over het programma

KRO-NCRV: “Tienduizenden ouders en grootouders mogen hun (klein)kinderen niet meer zien. Vaak het gevolg van een (v)echtscheiding. Geschat wordt dat er op dit moment 16.000 kinderen ernstig last hebben van de scheiding van hun ouders. Jaarlijks komen daar 3.500 nieuwe kinderen bij. Tot Steffie (59) acht jaar geleden scheidde had ze een goede verstandhouding met haar dochter. Haar kleinkinderen nam ze regelmatig mee naar de camping, ze bleven slapen en Steffie maakte treinreisjes met ze. Sinds haar scheiding ziet ze haar dochter en kleinkinderen niet meer. Sandra (49) mag na haar scheiding haar drie kinderen niet meer zien. In een klap kan ze geen moeder meer zijn.” 

KRO-NCRV Kruispunt wordt op zondag 10 maart om 23:10 uur uitgezonden op NPO 2.

De uitzending wordt herhaald op NPO 2 op woensdag 13 maart om 14:55 uur. Ook na deze herhaling kunnen kijkers bij MIND Korrelatie terecht (we zijn iedere werkdag van 9:00 tot 18:00 uur bereikbaar per telefoon, chat, mail en whatsapp).  

Meer nieuws