Item EenVandaag over PTSS en de politie

De zorg voor agenten met PTSS (posttraumatische-stressstoornis), is nog steeds ondermaats. Dat stelt professor Berthold Gersons, al dertig jaar adviseur van de Nationale Politie, in EenVandaag. Gersons: “Het wordt duidelijk dat het nog steeds niet goed georganiseerd is. De politie houdt een zekere chaos waarbij eindeloze procedures ontstaan.”

Agenten belanden in jarenlange procedures, krijgen geen antwoord op aangetekende brieven, dwangsommen worden niet betaald, declaraties worden niet vergoed. Dit ondanks eerdere toezeggingen uit 2014 van de vorig jaar overleden korpschef Gerard Bouman.

Direct contact met een hulpverlener

EenVandaag vroeg MIND Korrelatie om na het item hulp te bieden aan kijkers vanwege de heftigheid van het item en de verwachte reacties van mensen die ook te kampen hebben met PTSS, of iemand in hun omgeving. Heb je na het zien van het item hulp nodig? Neem dan direct na het item (telefonisch) of tijdens kantooruren (telefonisch, via chat, Whatsapp en mail) contact op met de professionele hulpverleners van MIND Korrelatie.

EenVandaag over PTSS bij de politie: dinsdag 22 mei 18:15 uur NPO 1.

Meer nieuws