Hulpverlening SpangaS rond overlijden opa Lucas

20190215 Dylan en zijn opa foto SpangaS KRO-NCRV

MIND Korrelatie werkt al enige jaren samen met de KRO-NCRV rond de jeugdserie SpangaS. Als er in de serie een verhaallijn wordt verteld die veel emoties kan oproepen bij de kijkers (die gemiddeld 9 tot 13 jaar oud zijn), dan schakelt KRO-NCRV de hulpverleners van MIND Korrelatie in voor opvang. Denk bijvoorbeeld aan de dood van een van de hoofdrolspelers door een ongeluk, of een vader die een hartinfarct krijgt.

In februari 2019 biedt MIND Korrelatie hulp aan kijkers die willen praten over het feit dat de opa van een van de hoofdrolspelers ziek is en overlijdt. Kinderen herkennen zich misschien in het verhaal doordat ze ook te maken hebben (gehad) met een ziek familielid: hoe ga je hiermee om, wat kun je doen om met je verdriet om te gaan, en hoe praat je met dat zieke familielid als je dat spannend vindt en niet weet wat je moet zeggen? En hoe ga je ermee om als iemand dood gaat?

De eerste opvang was op vrijdag 15 februari, na de uitzending van 18:25 uur op NPO3. Kijkers konden chatten met een hulpverlener via https://mindkorrelatie.nl/over-korrelatie/voor-omroepen/spangas. Op de site van SpangaS staat een verwijzing naar deze chatpagina van MIND Korrelatie. De tweede opvang is op 18 februari op dezelfde tijd, en ook op 27 en 28 februari biedt MIND Korrelatie opvang na de uitzending.

Wil jij praten over ziekte en dood en hoe je daarmee omgaat? Klik op de contactbutton hieronder.

Meer nieuws