De Zilverlijn stopt. Waar kunnen ouderen nu terecht voor steun en advies?

MIND Korrelatie en de Luisterlijn

Het Nationaal Ouderenfonds stopt per 1 maart 2022 met de Zilverlijn. Dit is een speciale belservice waar ouderen terecht konden voor een praatje of een luisterend oor. Voor ouderen die hulp zoeken zijn er andere organisaties waar zij terecht kunnen voor steun en advies én om verder geholpen te worden. 

MIND Korrelatie
Hulp of advies nodig van een professionele hulpverlener bij psychische en psychosociale problemen? Neem dan contact op met MIND Korrelatie. Psychologen, maatschappelijk werkers en andere deskundigen bieden individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online. Bel 0900-1450 (maandag tot en met vrijdag 09.00 – 21.00 uur) of ga naar www.mindkorrelatie.nl voor chatten, appen of mailen. 
 
De Luisterlijn 
Even je hart luchten in een gesprek van mens-tot mens? Getrainde vrijwilligers bieden je een luisterend oor en geven je een steuntje in de rug, zodat je (hopelijk) weer verder kunt. Bel 088-07 67 000 (24/7 bereikbaar). Ga naar www.deluisterlijn.nl voor meer informatie.
 
Het stoppen van de Zilverlijn was geen gemakkelijke beslissing, zegt Corina Gielbert, directeur bij het Nationaal Ouderenfonds in een persoonlijke brief op de website van het Ouderenfonds waarin zij het besluit toelicht. “Maar het telefoontje of die brief per week mág geen eindstation zijn en is uiteindelijk niet de oplossing.” Iets wat organisaties als de Luisterlijn en MIND Korrelatie onderstrepen. De diensten van deze organisaties zijn erop gericht om ervoor te zorgen dat mensen zélf weer verder kunnen, eventueel met verdere specialistische hulp. Ook voor eenzame ouderen die het moeilijk hebben, zijn zij er.

Meer nieuws